T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çorumda Ekmek ve Pide Fırınları Denetimleri Yapıldı

Yayın Tarihi : 7.05.2020

Koronavirüs ile mücadele sürecinde Ramazan ayı dolayısıyla Çorum'da faaliyet gösteren ekmek fırınları, pide salonları ve pastahanelere yönelik denetimler sıklaştırıldı.

Ramazan ayı nedeniyle ekmek fırını, pastacılık ve unlu mamul üreten işletmeler Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kontrol Görevlileri, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Oda Birliği temsilcilerinin de aralarından bulunduğu denetim komisyonu tarafından sıkı bir şekilde denetimlere başlanıldı. Covid-19 sebebiyle maske, eldiven, bone, önlük kullanımı gibi hijyen kurallarına azami dikkat edilmesi konusunda esnafı uyaran ekipler, fırınlarda iftar öncesi pide yoğunluğunun oluşmaması için İçişleri Bakanlığı Genelgesine uygun olarak hareket edilmesinin önemine vurgu yaparak, sosyal mesafenin korunmasına riayet edilmesi, ekmek ve ekmek çeşitlerinin gıda ile temasa uygun kâğıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulması hususunda bilgilendirmelerde bulunmaktadırlar. Yapılan denetimlerde ekmeklerin sağlığa uygun bir ortamda üretilip üretilmediğinin yanı sıra gramajların standartlara uygun olup olmadığı da kontrol edilmektedir.

Vatandaşların sağlıklı, hijyenik bir ortamda gıda tüketmeleri amacıyla yapılan denetimlerde, esnafa tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılarda bulunuluyor. Yapılan uyarılara rağmen eksiklikleri gidermeyen, yasa ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak faaliyet gösteren işyerlerine gerekli idari yaptırımlar uygulanmaktadır.


Gıda denetimlerinin Ramazan ayı boyunca ve Ramazan Bayramı'nda sıkı bir şekilde devam edecek olup, vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması amacıyla olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman Alo 174 Gıda Hattını arayabilmektedirler.