ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ÇORUM İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLERİ
    • PERSONELİMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
  • KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE EL KİTABI
    • PROSEDÜRLER
    • İŞ AKIŞ ŞEMALARI
    • İŞ TANIMLARI
    • FORMLAR, TABLOLAR VE LİSTELER
    • TALİMATLAR
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    • STANDART DOSYA PLANI VE KLASÖR ETİKETİ
      • KLASÖR ETİKETİ
      • SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI
  • HIZLI ERİŞİM
    • ÇİFTÇİ SAYFASI
      • ÇİFTÇİ BİLGİLENDİRME SERVİSİ
      • ZİRAİ DON UYARI SİSTEMİ
      • ZİRAİ HAVA TAHMİN RAPORU
      • TARIMSAL DESTEKLER BÜLTENİ
      • TARIM TAKVİMİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM EĞİTİM VİDEOLARI
      • HAYVANSAL ÜRETİM EĞİTİM VİDEOLARI
      • TARIMDA İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİM VİDEOLARI
      • ORGANİK TARIM EĞİTİM VİDEOLARI
      • GIDA VE BESLENME EĞİTİM VİDEOLARI
    • ÇORUM'DA TARIM
    • ONLİNE İŞLEMLER
    • ONLİNE FORMLAR
      • ÜRETİCİ - BAYİ - DANIŞMAN FORMLARI
      • PERSONEL FORMLARI
    • İLİMİZDE FUMİGASYON RUHSATLI FİRMALAR
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksÇorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Dondurmada Mikrobiyolojik Analiz İçin Numune Alındı

31.7.2019 / Gösterim Saysı : 281 / Arşiv

​

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından dondurma imalatı yapan işletmelerden numune alma işlemleri başlatıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Perihan Durna yaptığı açıklamada; Özellikle yaz aylarında tüketimi artan dondurmanın hijyenik koşullarda üretilmediği takdirde insan sağlığı için ciddi problemler oluşturabilecektir. Dondurmaya üretim aşamasında mikrop bulaşması riski çok fazladır. Üretim aşamasında mikrop bulaşmasına engel olunabilse bile, dondurmanın dağıtımı ve satışı aşamasında da hijyene dikkat edilmezse bulaşma olabilir. Örneğin, dondurmaları külâha yerleştirmede kullanılan kaşıklar özel solüsyon içinde tutulmazsa, mikrop yuvası haline gelebilir. Kaşık üzerinde üremiş bakteriler, her daldırışta, dondurmaya bulaşır.

Dondurma üretimiyle satışı yapılan gıda işletmelerine yönelik denetimlerde şüphe duyulan iş yerlerinden numuneler alınmaktadır. Alınan numunelerin mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre gerekli işlemler yapılacaktır. Bu kapsamda bugüne kadar 12 dondurma numunesi alınmıştır. Numune alma işlemleri artarak devam edecektir. Denetimlerde eksikleri tespit edilen işletmelere eksiklerini tamamlaması için süre verilmekte ve takip denetimi süreci başlatılmıştır. Süre sonunda yapılacak takip denetimleri neticesinde eksiklerini tamamlamayan işyerlerine gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

Tüketicilere dondurmadan kaynaklı zehirlenmelerin, sağlıksız koşullarda üretim yerlerinin ya da herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmesi halinde Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbar etmesi önem arz etmektedir. Dedi.


Fotoğraf Galerisi (8)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • %40 Hibe Destekli Düve Alım Destekleme Başvuru ...
  • Sungurlu’ Da Ondilim Kavun Hasadı Başladı
  • Çorum Göletleri Yavru Sazanlar İle Buluşuyor
  • Damızlık Koç Teke İstasyonuna Destekler Çığ Gi ...
  • Samsun-Ankara Çevreyolunda Gıda Denetimi

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Yeşil Masa Projesi

Yeşil Masa Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

İLETİŞİM

    Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Çepni Mahallesi, Necmettin Erbakan Caddesi, No: 11 ÇORUM

  • Telefon : 0 364 213 83 25 - 0 364 213 83 26

  • Faks : 0 364 213 27 40

  • E-Posta : corum@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​